顺德人BBS

返回列表 发新帖
楼主: 叫我T爷

为什么很多人想结婚,却一直找不到另一半?

中级会员

叫我T爷 发表于 2021-3-4 11:22
都一样的,高中时候知道有人喜欢我,家庭原因,不敢拍拖,然后就单身到现在了。。。

你俩或者可以成对哦,试一下嘛。希望有个好结局哦

1万

金牌会员

全部都系得一點,就系價錢問題。無論男女,都同車理論一樣,飛度賣六萬。你國產新牌賣五萬或以上。同等咁系選飛度咯。咁你自然無人選,個個人都認為你值三萬。但你又企硬,點會賣得出?乜內向,唔識講也,要價高都系表象

中级会员

努力一点点 发表于 2021-3-4 13:51

时过境迁,物是人非,早已不是当初的那个少男少女

中级会员

与非 发表于 2021-3-4 13:52
全部都系得一點,就系價錢問題。無論男女,都同車理論一樣,飛度賣六萬。你國產新牌賣五萬或以上。同等咁系 ...

价值唔价值的野好难讲咯,角度唔同,睇野都唔同啦。就好似废纸,你就觉得系垃圾,收买佬眼中就是钱。我认为沟女就系投其所好,就是现在的女人喜欢跟有钱人谈感情,跟穷人谈钱。。不过只要你识得人够多,就是万分之一,都总会有人欣赏你喜欢你的

甘起码追起上来都无甘困难啊  发表于 2021-3-4 16:14
欣赏你喜欢你唔等于要嫁俾你,懂吗  发表于 2021-3-4 15:59

1万

金牌会员

叫我T爷 发表于 2021-3-4 14:02
价值唔价值的野好难讲咯,角度唔同,睇野都唔同啦。就好似废纸,你就觉得系垃圾,收买佬眼中就是钱。我认 ...

應該唔系咯。廢紙有價。有公價。人地收五豪。你賣一文。一世都賣唔出。。。窮山區都允到老婆。系順德允唔到?講來講去就系性價比。

注册会员

社会进步,选择多佐,但系同时都俾现在既环境固化佐自身。

中级会员

与非 发表于 2021-3-4 14:08
應該唔系咯。廢紙有價。有公價。人地收五豪。你賣一文。一世都賣唔出。。。窮山區都允到老婆。系順德允唔 ...

你都搵来讲的,顺德又不是山区,有咩可比性。。再说,越是发达的城市,结婚年龄越高,结婚率越低,生育率也越低。你有没有林过背后究竟是什么原因呢?

照你甘讲,个个地区的结婚率都差不多啦,现实是越是发达地区越是晚婚晚育,结婚率低,离婚率高,讲来讲去都讲唔到重点。  发表于 2021-3-4 15:10
山區人允山區。順德人允順德。條數一樣。你性格咁激烈。口又臭。复你都多餘  发表于 2021-3-4 14:38

高级会员

螺丝钉 发表于 2021-3-4 11:37
有张贴小小Q不是说她前夫,可以结婚离婚几次都无问题呢

人家是挑一些条件差的下手,总的来说,每一个老婆都不会是好靓果种,也会有一些家庭问题。第一个前妻,拒屋企也是几姐弟,当时又系好穷,第二个我,我当时年纪大,第三个,上面讲过了,至于第四个,听闻已经40几岁,比拒大,还有两个仔,个大仔好似都已经快大学毕业了,而且个女人还有点钱,靓就肯定唔多靓的了

中级会员

小小Q 发表于 2021-3-4 15:04
人家是挑一些条件差的下手,总的来说,每一个老婆都不会是好靓果种,也会有一些家庭问题。第一个前妻,拒 ...

典型的渣男,饥不择食啊

高级会员

應該唔系咯。廢紙有價。有公價。人地收五豪。你賣一文。一世都賣唔出。。。窮山區都允到老婆。系順德允唔 ...

呢个系事实,等于那句说话,门当户对,比如话身上得10万只能够买飞度的价钱,就想着要一部宝马性能的车,那是很难的,等于自己咩条件就稳番大家条件差不多的,就易好多,无论男女都一样。

1万

金牌会员

小小Q 发表于 2021-3-4 15:57
呢个系事实,等于那句说话,门当户对,比如话身上得10万只能够买飞度的价钱,就想着要一部宝马性能的车, ...

正常系咁咯。正如我要允林志玲,十世都單身啦。你老公就醒咯。專允有問題既落手。結婚都四個。未計情人,之類既。。結婚咁系同允工一樣,有能力咁系允多點,無既咁系三既千或散工都做住先。長期允唔到令一半,九成系眼高手低。一成系真系唔想允,喜歡獨處

注册会员

几时先可以面皮咁Q厚,再婚一次都唔够,仲要3,4次。高手高手!!

高级会员

与非 发表于 2021-3-4 16:10
正常系咁咯。正如我要允林志玲,十世都單身啦。你老公就醒咯。專允有問題既落手。結婚都四個。未計情人, ...

系前夫呀,暂时无老公,拒份人就系面蒙心精,拒自己知自己事,自己咩样貌咩家庭,拒心里清楚得很,稳靓的有钱的,体都唔会体体拒呀,所以拒之前就讲过一句话:我稳女人唔使好靓,有仔生,好叼就得。呢句话真系让我大开眼界,竟然做得甘样的境界,所以拒系沟女高手,知道咩野类型先岩拒自己的,所以先甘易沟到。还有就是我都未知拒四婚未,因为去年拒个第三任前妻骚扰我的时候,我觉得奇怪,一问第一任,拒就话我知人家三月份离婚了,想番去,点知个男人已经稳左个,番唔到,所以又稳我倾诉,稳我过桥,体体我烦唔烦我个前夫,本来我离婚后就自己过自己的生活,我完全无稳过拒地的,抚养费追极都唔俾 ,我又叠埋心水自己稳钱养女,费事烦。所以拒地的行为,我只系当体笑剧,至于现在结婚未,我真系唔知,也没有过问半点,因为真的是不感兴趣,我有空余时间不如想想点样稳多个钱来得实际

中级会员

努力一点点 发表于 2021-3-4 13:51

你什么时候觉得男男可以结婚

1万

金牌会员

error 发表于 2021-3-4 11:06
以前高中时候我俾人嘅感觉喺高冷,但就喺因为咁,好多男的只敢同我做朋友,哈哈哈~

高冷~~有时候会令人敬畏。。却不敢多想。。。

中级会员

穷山区有好多都买女人番去接种好不好,若不是同是穷,哪个会愿意肯嫁穷山区?
允老婆不是用性价比来允的,都要睇系乜人先得架,什么性价比,婚姻若如你讲得甘样有对比,永远都无幸福,你观点不对。  识女仔若都讲性价比,我总觉得太对自己对别人太势利。人系有感情的,不能只计较利益。

自己呃自己。感情都系性價比既一種。你喜歡他的性格,他對你好等等。都系加分點。所以你地理解力唔好。我把他們量化。未咁抽象。你就以為全系物質?.喜歡一個人都系分數。每樣都加加減減。邊有無緣無故既愛?  发表于 2021-3-5 10:51

中级会员

Saimkly 发表于 2021-3-4 17:31
你什么时候觉得男男可以结婚

我以为那个是女的,哈哈哈,搞错对象了